בניית פרגולות

בשנת 2014, אחרי הרבה מאוד שנים של כוונות והכנות, עברה רפורמת הפרגולות אשר אפשרה לאזרחי ישראל להתקין פרגולה במרפסת ללא צורך באישור בנייה כפי שהיה נדרש עד כה. רפורמה זו הובילה לידי כך שישראלים רבים החלו להתקין פרגולות במרפסות הבתים וכן בגינות ובחצרות.

בניית פרגולה בירושלים היא כמעט הכרח לאור תנאי מזג האוויר השוררים בה. בימי הקיץ קשה מאוד לשבת באזורים פתוחים שאינם מוצלים, ובימי חורף, לא פעם, גשום וסוער בשביל לשבת באזור פתוח. לכן פרגולה יכולה לעזור בשני המקרים.
כעת עולה השאלה כיצד בונים פרגולה בבית.

לפני שנסביר כיצד בוחרים ובונים פרגולה, נציג הסבר קצר, כיצד בוחרים איש מקצוע לבניית פרגולה.
החשיבות של איש המקצוע לא נופלת מהחשיבות של בחירת הפרגולה עצמה. הרי אנחנו יכולים לבחור פרגולה ברמה גבוהה, אך אם מדובר על איש מקצוע ברמה נמוכה, הרי שהבנייה עלולה להיות לא סדירה ולא תקנית, מה שעלול ליצור מגוון בעיות שישפיעו עלינו בשימוש בפרגולה. לכן חשוב שנבחר איש מקצוע בעל ניסיון בתחום, אמין, מסודר, מישהו שיודע לקרוא היטב את השטח בו נמצאת הפרגולה וכך הוא ידע בדיוק כיצד להתקין אותה בצורה חכמה.

כיצד בוחרים פרגולה לבית ירושלמי?

הדבר הראשון שעלינו לבחון כשאנחנו בוחרים פרגולה הוא, מה השטח שעומד לרשותנו. אנחנו יכולים לבחור בין פרגולה על עמודים לבין פרגולה שמחוברת למבנה (פרגולה תלויה). כך אנחנו חוסכים במידת מה בשטח. אך בכל מקרה, עלינו לבחון מה השטח שעומד לרשותנו בשביל להחליט איזו פרגולה נתקין. לגבי שאלת השטח, הרי שצריך גם לבחון את שאלת הגובה, כמה גבוה אנו רוצים שהפרגולה תהיה. ברוב המקרים היא נמוכה יותר מגובה הקומה הראשונה של המבנה, אך אנחנו יכולים גם להחליט שהיא תהיה גבוהה יותר. שאלה זו תושפע משאלות כגון, האם אנחנו רוצים לתלות שם תאורה, מאוורר, וכן כיצד אנחנו מתכוונים לטפל בפרגולה לאורך הזמן.

הדבר השני שעלינו לבחון, האם תהיה זו פרגולה מעץ או פרגולה ממתכת. פרגולה מעץ מעניקה למבנה מראה כפרי, וכן ניתן להתקין עליה מאוורר תקרה. מצד שני, פרגולה ממתכת, יכולה להיות מתכווננת, כך שהיא יכולה להיפתח ולהיסגר. וכמובן שהיאה רבה יותר איכותית ומחזיקה מעמד טוב יותר בתנאי מזג אוויר שונים.

נקודה נוספת שעלינו לבחון היא עיצוב הפרגולה. מלבד שאלת החומר, עולה שאלה על העיצוב שלה. האם הפרגולה תהיה סגורה לגמרי, פתוחה למחצה, האם היא תכלול רשת משבצות או רשת של מוטות מקבילות, בשאלת העיצוב יש להתייחס גם לשאלת הצבע, מה יהיה צבע הפרגולה בה נבחר. הצבע בה נבחר יושפע מצבע המבנה והעיצוב מסביב.

כיצד בונים פרגולה?

אחרי שבחרנו את הפרגולה שמתאימה לנו, עלינו לבחון כיצד בונים אותה. בדרך כלל הבנייה מתבצעת כך שמתקינים את הקורות התומכות בפרגולה ואז מתקינים את הפרגולה על גבי הקורות. במידה וזו פרגולה תלויה, אז פשוט מחברים אותה אל המבנה. במקרה כזה, אנחנו יכולים גם לתמוך בפרגולה עם שני מוטות אל מול המבנה, מה שמעניק לה מראה של סוכה, במובן מסוים.

בניית הפרגולה תהיה בדרך כלל אחד האקטים האחרונים בבניית הבית, עיצוב הגינה והדשא הסינטטי, מאחר ואין טעם לבנות את הפרגולה בזמן שאנחנו עסוקים בבניית המבנה או שיפוצו. מה שכן, עדיף לחכות עם סיום עיצוב הגינה אחרי שאנחנו מתקינים את הפרגולה, על מנת שנוכל לשמור על הגינה שלמה ויפה, וכך נוכל ליהנות מעיצוב שלם כולל הפרגולה המותקנת.


רוצים ליצור איתנו קשר עכשיו?